info@strongarge.com 0533 360 64 37

Elektronik Kireç Önleyici Çalışma Prensibi ve Avantajları

Muhtemelen şimdiye kadar su yumuşatıcı reçine, ozmos sistemi ve manyetik kireç önleyici hakkında az çok bir şeyler duymuşsunuzdur. Ancak bu sistemlerin alternatifi olan, elektronik bir üniteye bağlı olarak çalışan mekanizması kapasitif darbelere dayanan bir kireç önleme sisteminin avantajlarından ve nasıl çalıştığına dair kısıtlı bir bilgiye sahipsiniz bu yazımızda sizlere bunları açıklayacağız.

 

Nasıl Çalışır?

Kapasitif kireç önleyici, suyun kimyasal bileşimini değiştirmeyen, daha çok suda çözünmüş mineral kristallerin davranışlarını değiştiren yüksek teknoloji ürünü bir cihazdır.

Kaspasitif Kireç Önleyicinin Ana Bileşenleri
Su yumuşatma ve kireç çözme işlemini gerçekleştiren sistemler, genel olarak  işleyiş söz konusu olduğunda aynı ilkeleri izler. Fakat kapasitif kireç önleyiciyi diğerlerinden ayıran özellikler 2 temel bileşende yatmaktadır,

  • Yüksek frekans modülasyonlu kapasitif darbeler üreten elektronik ünitesi.
  • Borunun etrafına harici olarak sarılmış iki adet izole edilmiş sinyal kablosu.

 


Suyu Nasıl Daha İyi Hale Getirir?


Bu teknolojide kullanılan yöntem  elektrik alan oluşumuna ve kapasitif darbelere dayanmaktadır. 

  • Kapasitif kireç önleyici, suyu elektronik ünitede üretilen kapasitif elektrik darbeleri ile arıtıyor.
  • Bilgisayarlı bir mikroçip, bu kapasitif darbeleri kontrol etmektedir.
  • Sistem, suya darbe frekanslarını ileten, borunun etrafına sarılmış iki adet bakır darbe bandı ile kullanılır.
  • Kapasitif Kireç Önleyicinin bantları çiftler halinde çalışır ve bir frekans alanı oluşturur.
  • Su akarken, bu frekans alanı sudaki minerallerin kristal geometrisini değiştirir.

İzlole bakır bantlar üzerinden suya aktarılan etki, sert sudaki kalsiyum bikarbonat kristallerinin kristalleşme sürecini değiştirir ve kristal parçacıkların yüzeylere yapışma kabiliyetini kaybetmesine neden olur. Böylece kireç tortularının birikmesinin önüne geçilir.

Su Kireç Çözücülerin Nasıl Çalıştığı Hakkında Bilmeniz Gereken Diğer Hususlar

  • Üretici firmanın sunduğu talimatları izleyerek kendi evinize kolaylıkla kurabilirsiniz.
  • Kapasitif kireç önleyici, kalsiyum ve magnezyum moleküllerini parçaladığından, borularınızın iç kısımlarına veya cihazların bileşenlerine yapışmayan pudra kıvamında toz parçalarına dönüştürür.
  • Bir su yumuşatıcısı, kireci oluşturan mineralleri tuzla değiştirmek için kimyasal bir işlem kullanırken, kapasitif kireç önleyici, kireç parçacıklarının yapısını basitçe değiştirerek onları zararsız hale getirir ve kireçten kaynaklanan rahatsızlığı uzun süre ortadan kaldırır.


Elektronik Kireç Önleyicilerin Nasıl Çalıştığına İlişkin Sıkça Sorulan Sorular


Artık kapasitif kireç önleyicinin nasıl çalıştığı anlaşıldığına göre, evinizdeki ve iş yerinizdeki verimliliği ve işlevselliği hakkında da daha fazla bilgi edinebiliriz.

1. Kapasitif Kireç Önleyicinin Sonuçlarının Ne Zaman Görünür Olmasını Bekleyebiliriz?
Genellikle görünür sonuçların gözlemlenmesi için üç aya kadar beklemeniz gerekebilir. Kireç önleyicinin bağlandığı nokta ile kullandığınız su kaynağı arasındaki mesafeye göre gözlemleriniz değişiklik gösterebilir. Boru hattının uzunluğunun yanı sıra ortam sıcaklığı ve sistemde bulunun kireç kalıntılarının miktarıda önemli bir faktördür.

2. Elektronik Kireç Önleyici Hangi Tür Boru Malzemesi İle Çalışır?
Elektronik Kireç Önleyici demir, bakır, paslanmaz çelik, plastik, PVC, PE-x ve bileşik boruların tamamında  çalışmaktadır.

3. Büyük Bir Ev İçin Kaç Adet Kireç Önleyiciye İhtiyac Duyulur?
Küçük bir evde yaşayan bir ailenin ihtiyaçlarını bir adet kireç önleyici karşılamaktadır. Daha büyük aileler ve evler için, doğru ölçümler konusunda size yardımcı olması için firmamızın temsilcisiyle görüşmeniz gerekir. En iyi sonuçlar için, ana su kaynağına bir su kireç çözücü genellikle yeterli olmaktadır.
Aynı şey ticari kurulumlar için de geçerli. Bir restoran, otel veya hastanenin tamamında sert su ve kireç sorunlarından kurtulmak istiyorsanız, üretici firma temsilcisi bu konuda en iyi kararları vermenize yardımcı olabilir.

4. Su Yumuşatıcılara Göre Kapasitif Kireç Önleyicilerin Avantajları Nelerdir?
•    Kapasitif Kireç Önleyiciler suyun kimyasal bileşimini değiştirmez;
•    Bir Kapasitif Kireç Önleyici kullanırsanız, borularda, ısıtma elemanlarında, ısı eşanjörlerinde vb. bulunan eski kireç tortularını, hızlandırılmış su akışının varlığında çözebilir ve yumuşatabilirsiniz.
•    Su yumuşatıcılar evinizde çok yer kaplar. Doğrudan borularınıza bir elektronik kireç önleyici takabileceğiniz için, artık tanklar, baypas vanaları, musluklar vb. için yer açmanıza gerek yoktur.
•    Kolaylıkla anlaşılacağı üzere, elektronik kireç önleyiciler, su yumuşatıcılarından daha ekonomiktir (hatta 2 ila 4 kat daha ucuzdur);
•    Son olarak, kapasitif kireç önleyiciler çevre dostudur, kurulumu kolaydır, çok az bakım gerektirir veya hiç gerektirmez ve sarf malzemesi gerektirmez (çünkü su yumuşatıcılar için sık sık tuz torbaları satın almanızı gerektirir).

5. Kapasitif Kireç Önleyici Suyu Arındırır mı?
Hayır. Suyu arıtmaz, su yumuşatma görevi görmez. Suyunuz safsızlıklar veya kirleticiler içeriyorsa, garip bir renk, koku veya tada sahipse veya sağlıkla ilgili endişeleriniz varsa, bir su filtresi almanız daha işlevseldir. Kapasitif kireç önleyiciler, önceden şartlandırılmamışsa suyu içilebilir hale getirmez.