info@strongarge.com 0533 360 64 37

Strong DsMax Elektronik Kireç Önleyici Broşür

 

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR ve ANALİZ RAPORLARI


 

Türkiye’nin ilk ve en yenilikçi kireç önleme sistemi Strong DsMax elektronik kireç önleyici.

Elektronik kireç önleyici, yalnızca kapasitif impalslarla çalışır. Elektronik ünite tarafından üretilen elektrik salınımı, iletken impals bandları üzerinden suda çözünmüş kireç kristallerinin eksenel olarak parçalara ayrılmasına neden olur. 

Fiziksel olarak kapasitif impalslar mekanik şok dalgalarından ibarettir. Elektronik kireç önleyici, güçlü mekanik şok darbeleri üretebilmek  için yılda yaklaşık 25-30 TL ortalama maliyetle, su akışından bağımsız olarak çalışır.

Strong DsMax, manyetik bir sistem değildir ve biyofilmin oluşumunu engeller mevcut kireç oluşumunun temizlenmesine yardımcı olur.

Elektronik Kireç Önleyici Strong DsMax sistemini bu kadar etkili yapan nedir?

Kireç kristallerinin şartlandırılmasında etkili olmak için, Strong DsMax saniyede 30.000'in üzerinde alternatif elektrik alan üretir yani su moleküllerinin rezonans salınımına yol açacak frekansları oluşturmaktadır. 

Su kaynakları çözünmüş mineraller miktarı, pH değeri ve iletkenlik açısından farklı değerlere sahiptir, kapasitif darbelerin kireç kristalleri üzerindeki etkiside değişkenlik göstermektedir. Yüksek sertliğe sahip bir su kaynağında etkisi hızlı hissedilip gözlemlenmektedir. 

Strong DsMax elektronik kireç önleyici, her zaman yüksek tutarlılıkta şok darbeleri üretmektedir.

 

Kireç oluşumundan kaynaklanan kirlenme ve tıkanma sorunları birçok endüstri için büyük endişe kaynağıdır. Isı transfer ekipmanı performansının bozulması ve boru sistemlerinde basınç düşüşündeki önemli artış, yüksek makine bakım maliyeti ve azalan üretkenlik ile sonuçlanan ana sorunları oluşturur. Kazıma, yüksek basınçlı su püskürtme ve agresif kimyasalların kullanımı gibi kireç temizleme teknikleri boruların ve makinelerin ömrünü kısaltır. Ayrıca, iyon değişimi(reçine) veya ters ozmoz gibi endüstriyel ölçekte kireç önleme teknikleri pahalı ekipman ve ağır bakım gerektirir. Bu çalışmada, sadece kireç oluşumunu engellemekle kalmayıp aynı zamanda tesisat borularındaki mevcut tortuları da önemsiz bir enerji tüketimiyle gideren elektronik bir kireç önleyici cihazın çalışma mekanizması incellenmiştir. Belirli bir frekans ve anten voltajı aralığında suda bir Radyo Frekansı Alternatif Elektrik Alanının (RFAEF) indüksiyonu, farklı sinüs dalgası dalga biçimiyle birlikte minerallerin çökelme şeklini değiştirir, yapışkan olmayan bir mineral üreterek sert kireç ölçeğini en aza indirir. Ayrıca, artan karbondioksit üretimi ile birlikte oluşturulan doymamış çözelti, tesisat borularındaki mevcut tortuyu kademeli olarak çözer. Tıklayın...

 

 

 

 

Elektromanyetik alanların sulu çözeltiler ve dispersiyonlar üzerinde ana ölçek bileşeni olan CaCO3'ün kristal yapısı üzerindeki etkileri çok tartışılmaktadır. Bu çalışma, temel manyetik alan parametrelerinin manyetik indüksiyon, maruz kalma süresi ve sıvı hızının karbonize sulu çözeltilerden çökeltilen CaCO3'ün polimorf bileşimi üzerindeki etkisini nicel olarak değerlendirmek için gerçekleştirilen bir deneysel programın sonuçlarını sunmaktadır. Sonuçlar, manyetik işlemin aragonit çökelmesini desteklediğini göstermektedir. Aragonit içeriğini etkileyen temel işlem parametreleri, manyetik indüksiyon ve maruz kalma süresi iken, sıvı hızı önemli bir etki göstermedi. Sonuçlar, manyetik alanların, ya CO2/su arayüzünü etkileyerek ya da çözeltide kararlı kristal çekirdeklerin oluşumundan önce CO2-3 iyonlarının hidrasyonu yoluyla CaCO3 polimorf faz dengesini etkilediğini göstermektedir. Tıklayın...